Kotkan Moottoriveneseura

Veneen katsastus on Suomen purjehdus ja veneilyliiton organisoimaa toimintaa, jota suorittavat seurojen liiton kouluttamat venekatsastajat. Venekatsastus on veneilijälle vapaaehtoista.

Seuran venekatsastaja ei ole viranomainen eikä ole katsastuksista oikeudellisessa vastuussa. Katsastaja vakuutttaa allekirjoituksellaan että on suorittanut katsastuksen Suomen  purjehdus ja veneilyliiton katsastusohjeiden mukaan ja omistaja allekirjoituksellaan että on antanut oikeat tiedot.

Venekatsastuksissa on kaksi vaihetta, vuosittainen varustekatsastus sekä viiden vuoden välein tehtävä runkokatsastus.

 

Runkokatsastus suoritetaan maissa, jossa katsotaan veneen vedenalaiset osat sekä sisäpuolelta akselisto, koneisto, tankit, sähköt ym. Varustekatsastus suoritetaan aluksen ollessa vedessä täysin varustettuna. Erityistä huomiota kiinnitetään turvallisuuteen.

Venekatsastus lisää omalta osaltaan turvallisuutta. Lisäksi monet vakuutusyhtiöt antavat alennusta veneen vakuutusmaksusta Katsastusluokkia on neljä, joista luokka 3 on yleisin, yli 90% kaikista veneseurojen Kotkassa katsastamista veneistä kuuluu tähän luokkaan. Luokan valintaan vaikuttaa veneen koko, rakenne, varustus sekä vesialue missä liikutaan.

Katsastuskohteet ja varusteet (pdf)

 

Katsastusluokat

Katsastusluokka 1: Avomeri, avomeriolosuhteisiin rakenteeltaan ja kunnoltaan soveltuvat täysin katetut veneet.

Katsastusluokka 2: Rannikko, meriolosuhteisiin rannikon läheisyydessä rakenteeltaan ja kunnoltaaan soveltuvat veneet. Veneen on oltava katettu, vahvasti rakennettu ja tarvittavan omavarainen.

Katsastusluokka 3: Saaristo, saaristoon ja sisävesille rakenteeltaan ja kunnnoltaan soveltuvat veneet. Veneen on oltava kajuutallinen tai HT-vene, jossa on yöpymismahdollisuus.

Katsastusluokka 4: Suojaisat vesialueet, suojaisille vesialueille rakenteelltaan ja kunnoltaan soveltuvat veneet. Vene voi olla HT-, tuulilasi-, tai avovene.

 

 

 

 

Katsastusmateriaalit:

 

Katsastuspöytäkirja 1kpl
Venetodistus 1 kpl (maksullinen, 2 €)
Katsastustarra 1 kpl (maksuton)

 

 

 

Venekatsastajat seurassamme:

 

Katsastusvastaava: Harri Ahvenainen

 

 

 

Harri Ahvenainen puh. 0400 155 471
Jaakko Kiili puh. 0400 91 1450
Ari Kinnunen puh. 040 581 6962
Petri Pöyry puh. 044 296 2680

 

 

 

Katsastuspäivät 2018   Katsastusmaksu:
26.5  Kuuttinki, viikonloppu   Katsastuspäivänä 15 €
29.5 Sapokka  huoltoaseman laituri, klo 17-19   Muulloin              20 €
 12.6 Sapokka  huoltoaseman laituri, klo 17-19   Ei jäsenen           30€
      Venetodistus          2 €
  • Sivusto päivitetty: 12.01.2019, 15:47.